07-12-17

Який софіт обрати деревяний чи пластиковий?

Забудова карнизу даху можна зробити різними способами, але найбільш популярним вибором для інвесторів є використання софітів, які, зазвичай, зроблені з дерева, і все частіше, із пластика. ПВХ. Обидва матеріали мають свої переваги та недоліки.

Дерев’яний софіт

Дерев’яний софіт може виконувати свою роль в повному обсязі тільки тоді, коли повністю оброблений відповідними просоченнями . В іншому випадку, така підшивка вже через півтора-два роки буде вимагати відновлення або заміни. Та й вентиляцію ефективно за допомогою дерев’яного софіта не влаштуєш. Але в дерев’яному будинку з бруса або зрубу інших варіантів просто бути не може за законами жанру. До недавнього часу це був найпопулярніший спосіб будівництва підшивки  даху. Дерев’яні софіти готують в більшості теслярських рослин, де виготовляють окремі компоненти шляхом сушки і просочення деревини. Найпоширенішою сировиною для цього типу матеріалу є сосна, ялина або листова деревина.

Монтаж смуги цвяхів перпендикулярно до крокв біля стіни і лобової дошки. Окремі дошки прибиті цвяхами в середині їх ширини. Коли дошки прямі і закладаються в контакт, немає необхідності створювати вентиляційні отвори, тому що між щитами створюються прогалини. Однак, якщо дошки мають контурні ребра і закладені щільно, залиште вентиляційні отвори.

Переваги дерев’яного софіту:

стійкість до погодних умов
легке обслуговування;
міцність і довговічність
стійкість до деформації
природний і естетичний вигляд
екологічний матеріал
ПВХ покрівельний софіт

Цей софіт даху виготовлений з твердого, кольорового ПВХ, і його панелі можуть бути одношаровими або камерними. Стандартна довжина модулів – це панелі близько 4 м. Вони можуть бути як гладкими, так і деревно-текстурованими. Софіт виробництво пропозиції ПВХ у всій системі і перфорованої повної панелі, що містить проріз для полегшення вентиляції і повітряного потоку, а також кріпильних смуг і зовнішніх кутів, щоб приєднатися і диферент імпульсу. ПВХ софіт змонтовані на дерев’яній решітці, з’єднання панелей в основному на пазом і гребенем і прибивають до сітки шурупи або цвяхи з алюмінію або оцинкованої відстані приблизно 40 см.

Переваги софіту ПВХ:

стійкість до погодних умов
відсутнє технічне обслуговування
стійкість до механічного пошкодження;
швидкий і легкий монтаж
великий вибір кольорів
мала вага панелей
приваблива ціна